Työntekijätarinat: Tuomas Ylimaula

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy tuore toimitusjohtajamme Tuomas Ylimaula. Tuomas aloitti Puhurin toimitusjohtajan tehtävässä 1. kesäkuuta 2023.

Tuomas, mikä on koulutustaustasi?

”Olen konetekniikan diplomi-insinööri Oulun yliopistosta. Opinnoissani suuntauduin tuotantotalouteen.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Ensimmäinen kesätyöni oli Oulun kaupungin hommissa Ruskon kaatopaikalla. Sen jälkeen meni monta kesää kaapeli- ja paperitehtailla erilaisissa haalarihommissa. Valmistumisen jälkeen sain töitä suomalaiselta tuulivoimalavalmistamisen pioneeriyhtiöltä, WinWindiltä. Sieltä jatkoin Puhurille.

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Tulin aikoinaan Puhurille vetämään investointihankkeita eli käytännössä valvomaan, että työt etenevät esimerkiksi laitetoimittajan asennusten aikana. Sen jälkeen olen saanut tehdä kaikkea mahdollista. Viimeisimpänä työskentelin tuulivoimapäällikkönä. Tuulivoimapäällikkönä vastasin esimerkiksi tuulivoimaloiden kilpailutuksesta ja hankinnasta, raportoin toiminnastamme omistajayhtiöille sekä toimin rakentamisen ja operoinnin tiimien esihenkilönä. Kesäkuun 2023 alusta lähtien toimin toimitusjohtajan tehtävässä.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Loppupeleissä se taisi olla sattuman kauppaa. Kesätöitä täytyi jostakin saada ja WinWindille päädyin. WinWindillä tuulivoima-ala tempaisi täysillä mukaansa. Ala kehittyy nopeasti, minkä vuoksi uusia haasteita ja mahdollisuuksia tulee eteen jatkuvasti. Tässä kehityksessä on kiinnostavaa olla mukana!”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”Töiden vaihtelevuus. Meidän työssämme yhdistyy tekniikkaa, taloutta sekä ihmisten ja eri organisaatioiden kanssa yhteistyön tekemistä. Se on ollut kaikkein parasta.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Isoissa investointihankkeissa on aina haaste löytää yhteinen näkemys kaikkien osapuolten välille. Pyrimme kuitenkin aina siihen, että hankkeista jäisi jokaiselle osapuolelle hyvä kokemus.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Pyrin urheilemaan kuntoilumielessä monin eri tavoin, mutta usein löydän itseni iltaisin lasten harrastuskuvioista, joko autonkuljettajan tai apuvalmentajan roolista.”

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.