Työntekijätarinat: Anniina Kärkkäinen

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy viestintäpäällikkö Anniina Kärkkäinen.

Anniina, mikä on koulutustaustasi?

”Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena olen opiskellut valtio-oppia.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Ennen Puhurille tuloa työskentelin usean vuoden ajan ydinvoimayhtiön viestinnässä. Myös aikaisemmissa työtehtävissäni on aina ollut vahva viestinnällinen painotus.”

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Työskentelen Puhurin viestintäpäällikkönä, ja vastaan yhtiön ulkoisen ja sisäisen viestinnän suunnittelusta, kehittämisestä ja toimeenpanosta. Pyrimme viestimään Puhurin toiminnasta sekä tuuli- ja aurinkovoimasta avoimesti, ymmärrettävästi ja monikanavaisesti kaikille sidosryhmillemme. Viestinnän lisäksi vastaan Puhurin sponsorointitoiminnasta, ja olen mukana yhtiön sisäisissä kehittämishankkeissa.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Olen työskennellyt Puhurilla nyt vajaan kahden vuoden verran. Tuulivoiman pariin siivitti aikaisempi kokemukseni energia-alalta, ja vahva tahto jatkaa energia-asioiden kanssa uusiin haasteisiin.”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”Viestintäpäällikön työssä antoisinta on työtehtävien ja -päivien monipuolisuus. Aamulla ei voi koskaan täysin ennakoida, mitä päivä tuo tullessaan. Meillä on myös erittäin asiantunteva ja hyvähenkinen työyhteisö, ja kehittämismyönteinen ilmapiiri.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Tuulivoimarakentaminen ja tuulivoimatoimijoiden määrä on viimeksi kuluneiden vuosien aikana kasvanut valtavasti, ja viestinnän merkitys alalla on korostunut. Jatkuvasti on tehtävä töitä sen eteen, että kaikki tahot saavat riittävästi, riittävän selkeää ja oikea-aikaista tietoa meneillään olevista hankkeista eri hanketoimijoilta.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Pienten lasten äitinä vapaa-ajalle ei varsinaisesti tarvitse keksiä tekemistä. Perheenä tykkäämme retkeillä paljon, ja näin kevään korvalla ikkunalaudat täyttyvät istutusruukuista. Sormet jo syyhyävät päästä pihatöihin!”

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.