Työntekijätarinat: Teppo Hilakivi

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy operoinnin päällikkö Teppo Hilakivi.

Teppo, mikä on koulutustaustasi?

”Olen elektroniikkasuunnittelun insinööri Oulun ammattikorkeakoulusta, silloisesta Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Päivääkään en tosin ole elektroniikkasuunnittelija töitä tehnyt.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Työskentelin valmistumisen jälkeen suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Swecolla testausinsinöörinä. Tuolloin päätehtäväni olivat tukiasemien ja moduulien maanjäristyssimulaatiot, kylmä- ja kuumatestaukset sekä tiiviysmittaukset. Vuonna 2008 siirryin tuulivoima-alan korkeakouluun eli WinWindille, jossa työskentelin aina yhtiön konkurssiin asti.”

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Pääasiassa toimin jo käynnissä olevien tuulivoimaloiden ja -puistojen parissa. Käytössä olevien puistojen osalta työtehtäviäni ovat esimerkiksi tuotantojen seuranta ja raportointi. Toisaalta työskentelen myös kehityshankkeissa, joissa olen mukana tekemässä tuulimittauksia ja tuulimittauslaitteistojen huoltoja. Lisäksi olen toimistomme epävirallinen IT-mestari ja monet IT-asiat kulkevat pöytäni kautta, vaikkakin käytännön tuen hoitaa ulkopuolinen toimija.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Muutaman vuoden Swecolla työskenneltyäni huomasin, että olin jäänyt hieman jumiin samoille urille ja kaipasin vaihtelua työhöni. Tuolloin kaverini vinkkasi, että WinWindillä olisi testausinsinöörin paikka auki. Hain ja sain paikan, ja sillä tiellä ollaan yhä!”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”Kaikista antoisimmaksi työssäni koen tehtävien monipuolisuuden. Saan tehdä toimistotöitä, käydä välillä työskentelemässä voimalassa ja silloin tällöin tuulimittauslaitteistojen huoltotöissä maastossa. Tässä on sopivassa suhteessa kaikkea.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Työssäni haastavinta on ehdottomasti se, että saan luovia monien eri vastuualueiden parissa ja sovittaa niitä yhteen.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Kun en ole töissä, vietän aikaani pyöräillen tai perheeni kanssa kotona. Maalla asuessa kotona on aina jotain tehtävää ja tietysti myös perheemme lampaiden hoito vie oman osansa vapaa-ajasta.”

Teppo Hilakivi

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.