Työntekijätarinat: Marjut Sallmén

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy maankäytön asiantuntija Marjut Sallmén.

Marjut, mikä on koulutustaustasi?

”Valmistuin metsätalousinsinööriksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta vuonna 2021. Sitä ennen opiskelin Oulun ammattikorkeakoulussa agrologin tutkinnon. Puhurille tulin alun perin harjoitteluun kesällä 2020, eli olen ollut talossa hieman yli kolme vuotta.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Aikaisemmalta koulutukseltani olen kotitalousteknikko. Olen työskennellyt sekä julkisella että yksityisellä puolella erilaisissa suurtalouskeittiöissä, lähinnä kouluissa ja henkilöstöravintoloissa ravitsemustyöntekijänä, emäntänä sekä kokkina.”

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Toimin maankäytön asiantuntijana hankekehityksessä eri tuulipuistohankkeiden parissa. Pääasiallinen tehtäväni on maanvuokrasopimusten solmiminen maanomistajien kanssa sekä maanomistajien kontaktointi ja hankkeista tiedottaminen. Teen myös maankäyttösopimusten rekisteröintejä ja muita hankekehitykseen liittyviä töitä. Monipuoliseen toimenkuvaani kuuluvat myös esimerkiksi maanomistajatilaisuudet.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Tuulivoima-alalle päädyin todella sattuman kautta enkä ollut kuvitellut työllistyväni tälle alalle. Olin alun perin hakenut töitä toisesta firmasta ja he antoivat yhteystietoni Puhurille. Puhurilta minulle sitten soitettiin ja tarjottiin harjoittelupaikkaa, johon tartuinkin.”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”Monipuoliset tehtävät ja pääsääntöisesti tuulivoimamyönteiset maanomistajat ovat työni paras puoli. Antoisaa ovat myös todella mukavat työkaverit, joista monilla on erittäin pitkä kokemus tuulivoima-alasta. Koen myös hienoksi sen, että saan työskennellä vihreän energian tuotannon parissa, koska se on maamme energiaomavaraisuuden kannalta hyvin tärkeää.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Hankekehityksen näkökulmasta haasteena voidaan pitää sitä, että kilpailu tuulivoima-alueista ja maanvuokrasopimuksista on kovaa. Myös hinnat ovat nousseet paljon, mikä aiheuttaa hanketoimijoille ja maanomistajille ylimääräistä työtä.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Silloin kun en ole töissä, olen todennäköisesti Virpiniemen golfkentällä. Aloitin golfin pelaamisen viime syksynä ja voi sanoa, että laji todella vei mennessään. Olen viheriöllä käytännössä aina, kun minulla on ylimääräistä aikaa. Talvisin hiihdän ja neulon omaksi ilokseni.”

Marjut Sallmén

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.