Työntekijätarinat: Jan Bankowski

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy projektipäällikkö Jan Bankowski.

Jan, mikä on koulutustaustasi?

”Olen alun perin opiskellut itseni julkishallinnon merkonomiksi. Sittemmin jatkoin opiskelua ja valmistuin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Aikaisempi työkokemukseni on kertynyt pitkälti betonirakentamisen parista. Olen tehnyt omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen perustuksia paikallavaluna. Lyöntipaaluja, parveke-elementtejä, seinäelementtejä ja pylväsperustuksia olen puolestaan valmistanut betonitehtaassa. Olen myös toiminut työnjohtajana merimerkkien asennusprojektissa, väylän syvennysprojektissa sekä laiturielementtien liukuvaluprojekteissa Kotkan ja Porin satamissa.”

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Toimin projektipäällikkönä uusien teknologioiden hankkeissa ja olen myös mukana tuulivoimahankkeiden infran rakennuttajatiimissä.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Uusiutuvat energiamuodot kiinnostivat minua jo ennen kuin olin edes kuullut Puhurista. Satuin sitten huomaamaan, että Puhurille haettiin rakennuttajainsinööriä ja päätin hakea paikkaa. Pääsin töihin ja siitäpä urani uusiutuvan energian parissa lähti.”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”Koen työssäni kaikista antoisimmaksi sen, että saan työskennellä omien mielenkiinnon kohteideni, eli uusien teknologioiden ja uusiutuvan energian parissa. Tietysti myös huippu työporukka ja mahdollisuus jatkuvaan itseni kehittämiseen ovat todella tärkeitä.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Työni vaatii paljon perehtymistä ja opiskelua, jotta pystymme kehittämään kaikista ketterimmät ja kustannustehokkaimmat toteutusmallit sekä löytämään parhaat teknologiat meidän hankkeisiimme. Tämä on kuitenkin myös mieluisaa, sillä kuten totesin, nautin itseni kehittämisestä.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Noudatan vahvasti MMM-teoriaa: moottoripyörä, musiikki ja metsästys! Tämän vankan kolmikon parissa vapaa-aika pitkälti kuluu.”

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.