Työntekijätarinat: Jaana Kangas

Työntekijätarinat-artikkelisarjassa esittelemme Puhurin työntekijöitä! Tällä kertaa esittäytyy ympäristöpäällikkö Jaana Kangas.

Jaana, mikä on koulutustaustasi?

”Olen ympäristötekniikan diplomi-insinööri Oulun yliopistosta. Minulla on myös teollisuuslaborantin ammattitutkinto.”

Millaisissa töissä olet aikaisemmin ollut?

”Olen työskennellyt viimeiset 10 vuotta energia-alalla. Ennen Puhurille tuloa olin tiedottajana ydinvoimahankkeessa ja tein paikallista sidosryhmätyötä. Toimin myös vähän aikaa ympäristöasiantuntijana. Tuolloin työnäni oli varmistaa, että ydinvoimalaitos suunnitellaan niin, että sen toiminta täyttää sille asetut ympäristölupavaatimukset. Aiemmin opiskeluaikoina olen ollut kesätöissä paperi- ja kemianteollisuuden laboratorioissa.”

Mikä on tehtäväsi Puhurissa ja mitä toimenkuvaasi kuuluu?

”Tittelini on ympäristöpäällikkö. Koordinoin alkuvaiheessa olevien tuulivoimahankkeiden ympäristövaikutusten arviointimenettelyjä ja kaavoitusprosesseja yhdessä hankekehityspäällikön kanssa. Lisäksi kehitän yrityksemme vastuullisuus-, laatu- ja ympäristöasioita.”

Miten ja miksi päädyit työskentelemään tuulivoiman parissa?

”Olen ollut Puhurilla nyt vuoden verran ympäristöinsinöörin ja -päällikön tehtävissä. Olen erittäin kiitollinen siitä, että kun suurhanke kotiseudulla yllättäen loppui, minulle avautui pian mielenkiintoinen työtilaisuus Puhurilla. Koen työskentelyn uusiutuvan energian parissa todella mielekkääksi.”

Mikä työssäsi on kaikkein antoisinta?

”On merkityksellistä olla mukana vihreässä siirtymässä ja edesauttaa omalta osaltaan kestävän energiatuotannon rakentumista Suomessa. Antoisaa on, että tässä työssä opin päivittäin uusia asioita energia-alasta ja saan olla mukana kehittämässä Puhurin toimintatapoja.”

Millaisia haasteita kohtaat työssäsi?

”Haasteita tuo tuulivoiman sosiaalisen toimiluvan kartuttaminen alueilla, joissa on jo runsaasti tuulivoimaa ja toisaalta siellä, missä tuulivoimasta ei ole vielä kokemuksia.”

Mistä sinut todennäköisimmin löytää, kun et ole töissä?

”Vapaa-aikanani minut löytää todennäköisesti lähialueiden jäähalleilta seuraamasta lasteni harrastuksia tai kotoa omakotitaloasujan arkiaskareiden parista.”

Tutustu myös muihin Puhurilaisiin ja lue heidän tarinansa!

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.