Tuulen puolella – Puhuri podcast: Tuulivoiman merkitys Suomen sähköomavaraisuuteen

Tuulen puolella – Puhuri podcast

Tuulen puolella – Puhuri podcast on uusi podcast-sarjamme, jossa käsittelemme tuulivoimaa laajasti erilaisten teemojen kautta. Sarjan neljännessä jaksossa keskustellaan tuulivoiman merkityksestä Suomen sähköomavaraisuuteen. Jakson asiantuntijoina ovat Puhurin omistajayhtiön Suomen Voima Oy:n toimitusjohtaja Pekka Saijonmaa sekä Suomen Tuulivoimayhdistyksen operatiivinen johtaja Heidi Paalatie.

Suomella on pitkään ollut kyseenalainen kunnia olla Euroopan suurin sähkön nettotuoja ja olemme olleet sähköomavaraisuudessa mitattuna Euroopan häntäpäätä. Viime vuosien aikana tilanne on kuitenkin korjaantunut ja vuositasolla Suomi pystyy nyt kattamaan omalla tuotannollaan oman kulutuksensa.

Millaisesta osuudesta Suomen sähköntuotannossa tuulivoima tällä hetkellä vastaa? Miten tuon osuuden odotetaan lähivuosina kehittyvän? Entä millainen on Suomen rooli sähkön viejänä tai tuojana tulevaisuudessa?

Kuuntele podcastin neljäs jakso!

Seuraa meitä ja pysy ajan tasalla uusista jaksoista

Sarjan seuraavassa jaksossa tutustutaan tuulipuiston elinkaareen, suunnittelusta aina purkuun asti. Jakson asiantuntijoina ovat Puhurin hankekehityspäällikkö Harri Ruopsa, suunnittelupäällikkö Raimo Vikstedt, operoinnin päällikkö Teppo Hilakivi sekä toimitusjohtaja Tuomas Ylimaula.

Podcast-sarjamme jaksot julkaistaan Puhurin kanavilla Spotifyssa ja SoundCloudissa. Seuraa myös sosiaalisen median tilejämme, niin saat aina tiedon, kun uusi podcast-jakso julkaistaan!