Piipsan ja Tuulikaarron tuulipuistojen sähkönsiirron YVA-selostuksen yleisötilaisuus Haapavedellä 17.1.

Puhurin tytäryhtiö Piipsan Tuulivoima Oy valmistelee Piipsan tuulipuiston rakentamista Haapavedelle ja Tuulikaarron tuulipuiston rakentamista Siikalatvan ja Kärsämäen kuntien alueille.  

Tuulipuistojen sähkönsiirron ympäristövaikutuksia on selvitetty ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä. Vaikutuksia esitellään valvovan viranomaisen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, järjestämässä yleisötilaisuudessa Kanteleen Voima Oy:n tiloissa Haapavedellä (os. Turvetie 112) tiistaina 17.1.2023. Tilaisuus alkaa tulokahvilla klo 16:30, ja jatkuu ohjelmaosuudella klo 17:00.

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä Teamsilla. Linkin löydät täältä.

Tarjoilua varten paikan päälle saapuvilta pyydetään ennakkoilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 11.1. joko sähköpostiosoitteeseen sauli.halmetoja@puhuri.fi tai puhelimitse 040 667 1141.

Voimajohdon liityntäpisteeksi Pihtinevan sähköasema

Piipsan ja Tuulikaarron tuulipuistojen voimajohdon liityntäpisteeksi on valittu Pihtinevan sähköasema. Voimajohtolinjaus ilmenee alla olevasta kartasta.

Piipsan tuulivoimapuiston kaavoitus on saatu päätökseen, ja osayleiskaava on hyväksytty Haapaveden kaupunginvaltuustossa helmikuussa 2021. Rakennusluvat Piipsan hankkeen 38 voimalalle on myönnetty ehdollisena. Ehdollisuus perustuu valituksen alaiseen kaavaan. Tavoitteena on aloittaa rakennustyöt alueella vuonna 2025.

Tuulikaarron hankkeeseen suunnitellaan alustavasti 50 tuulivoimalaa. Hankkeen ympäristövaikutustenarviointiselostus ja kaavaluonnos valmistuvat keväällä 2023.

Lisätietoja:

Sauli Halmetoja, Maankäytönasiantuntija, Puhuri Oy
sauli.halmetoja@puhuri.fi
040 667 1141

Harri Ruopsa, Hankekehityspäällikkö, Puhuri Oy
harri.ruopsa@puhuri.fi
0400730793

Piipsan ja Tuulikaarron karttakuva
Piipsan ja Tuulikaarron voimajohtojen reitti kartalla.

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.