Keson ja Kaukasen tuulipuistoissa voimaloiden nostotyöt valmiit

Puhuri Oy:n rakenteilla olevissa tuulipuistoissa Haapaveden Kesossa ja Kannuksen Kaukasessa voimaloiden nostotyöt on saatu päätökseen.

Puhurin tuulivoimapäällikkö Tuomas Ylimaula on tyytyväinen töiden etenemiseen:

”Tuulipuistojen rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Tavoitteenamme on saada sekä Keson että Kaukasen tuulipuistot kaupalliseen käyttöön vuoden loppuun mennessä.”

Keson tuulipuisto koostuu seitsemästä ja Kaukasen tuulipuisto kahdeksasta Vestaksen V162 voimalasta. Keson tuulipuiston kokonaisteho on 42 MW, ja Kaukasen 45 MW. Yhdessä tuulipuistot tuottavat vuosittain yli 250 gigawattituntia sähköä, mikä vastaa noin 1400 sähkölämmitteisen omakotitalon (18 000kWh) kokonaiskulutusta.

Tuulivoimalat on pystyttänyt Vestas. Vestas vastaa myös seuraavista työvaiheista, joita ovat loppukokoonpano, kaapelointi ja voimaloiden viimeistely käyttöönottoa varten.

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehittämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.

Keson tuulipuisto syyskuussa 2022.
Kaukasen viimeisin pystytetty tuulivoimala.