Hankilan tuulipuiston vihkiäiset

Hankilan tuulipuiston vihkiäiset vietettiin juhlallisin menoin

Puhuri Oy:n Hankilan tuulipuiston vihkiäiset vietettiin tänään 30.6.2022 Haapavedellä.
Hankilan tuulipuisto koostuu kahdeksasta Vestas Finland Oy:n toimittamasta V162 tuulivoimalasta.

Yhden tuulivoimalan nimellisteho on 5,6 megawattia. Kahdeksalla voimalalla puiston kokonaisteho on noin 45 MW ja yhdessä ne tuottavat arviolta noin 150 GWh sähköä vuodessa.

Voimaloiden kokonaiskorkeus on 247 metriä, joka muodostuu 166 metrin napakorkeudesta ja 162 metrin roottorista. Puisto kytkeytyy Fingrid Oyj:n 220 kV:n voimalinjaan Hankilannevan alueella. Kesän 2022 aikana liityntäpisteen jännitetaso alenee 110kV:n. Investoinnin kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa. Myös Hankilan tuulivoimapuisto on hyväksytty SEB:n vihreän rahoituksen piiriin.

Hankekehitys Hankilannevalla aloitettiin vuonna 2014 solmimalla maanvuokrasopimuksia ja tekemällä hankealueella esiselvityksiä. Kaava tuli lainvoimaiseksi 2015. Rakentaminen aloitettiin syksyllä 2020, koneet asennettiin 2021–2022 talven aikana. Kaupallinen sähköntuotanto alkoi kesäkuussa 2022.

Maanrakennus-, kaapelointi- ja perustustöissä käytettiin laajaa urakoitsijaverkostoa sekä paikallista osaamista. Maanrakennus-, perustus- ja kaapelointitöistä vastasi Skarta Finland Oy. Sähkökytkennät ja käyttöönottomittaukset toteutti ENP Efficient Network Partner Oy.

Lue meistä lisää:

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.