Hankilan ja Keson laajennushankkeiden YVA- ja OAS-yleisötilaisuudet 14.6. sekä 20.6.

Hankilan ja Keson tuulivoimapuistojen laajennushankkeet

Puhuri Oy suunnittelee Hankilan ja Keson tuulivoimapuistojen laajennushanketta Kärsämäen kunnassa ja Haapaveden kaupungissa. Hankealue koostuu kolmesta osa-alueesta: Keson laajennus, Hautaneva ja Hankilan laajennus.

Hankealueet ja suunnitellut tuulivoimalapaikat sijoittuvat nykyisten Keson ja Hankilan tuulipuistojen läheisyyteen ja alueille. Keson tuulivoimapuistossa on seitsemän tuulivoimalaa ja Hankilan tuulivoimapuistossa kahdeksan. Hankealueelle suunnitellaan yhteensä enintään 33 uuden tuulivoimalan rakentamista.

Haapaveden kaupunginvaltuusto hyväksyi Keson laajennuksen kaavoitusalueen sekä Hankilan Hautanevan kaavoitusalueen marraskuussa 2022. Kärsämäen kunnanvaltuusto hyväksyi Hankilan laajennuksen kaavoitusaloitteen elokuussa 2022.

Yleisötilaisuudet 14.6. ja 20.6.

Hankilan ja Keson tuulipuistojen laajennushankkeiden arviointiohjelma sekä kaavoituksen arviointi- ja osallistumissuunnitelmat esitellään yleisötilaisuuksissa Haapavedellä ja Kärsämäellä. Tilaisuudet järjestetään keskiviikkona 14.6.2023 klo 18.00 Haapavedellä Reijowaara-salissa, osoitteessa Vanhatie 45 ja tiistaina 20.6.2023 klo 17.00 Kärsämäellä Frosteruksen koulun auditoriossa, osoitteessa Opintie 6. Tilaisuudet ovat kaikilla avoimia. Molemmissa tapahtumissa on kahvitarjoilu ennen varsinaisen tilaisuuden alkua.

Lisätietoja hankkeista ja tilaisuuksista:

Harri Ruopsa, hankekehityspäällikkö, Puhuri Oy
harri.ruopsa@puhuri.fi
0400 730 793

Jaana Kangas, ympäristöpäällikkö, Puhuri Oy
jaana.kangas@puhuri.fi
040 197 8799

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.