Esittelyssä Puhurin kesätyöntekijät 2022

Vuoden 2022 kesätyöntekijät

Puhuri Oy:llä työskentelee tänä kesänä kaksi kesätyöntekijää. Haapaveden toimistolla työskentelevä Sirpa Valli on aikaisemmalta ammatiltaan parturi-kampaaja ja hän opiskelee tällä hetkellä Satakunnan ammattikorkeakoulussa oikeustradenomiksi verkko-opintojen välityksellä. Opintoja hänellä on takana kohta vuoden verran ja opintopisteitä kasassa melkein puolet. Juridiikka on kiinnostanut Sirpaa aina ja yliopisto opinnot taas ei, joten hän ajatteli oikeustradenomin opintojen liippaavan tarpeeksi läheltä ja avaavan uusia ovia useampaan suuntaan.

Verkko-opintojen joustavuus mahdollisti sen, että Sirpa pystyi aloittamaan kesätyöt Puhurilla heti pääsiäisen jälkeen huhtikuussa. Sirpan sopimusdokumentoijan työnkuvaan kuuluu lähinnä arkistointia ja monipuolisesti muita toimistotöitä. Työstään Sirpa kertoo, että alanvaihtajalle kaikki on aivan uutta, mutta Puhurilla hänet on otettu hyvin vastaan ja hän on viihtynyt Puhurilla mainiosti.  ”Työporukka Puhurilla on mitä parhain!”

Toinen kesätyöntekijämme Joona Seppä puolestaan työskentelee Oulunsalon toimistolla. Joona on suorittanut lukion ja jatkanut opiskelujaan Oulun yliopistossa, jossa hän parhaillaan suorittaa ympäristötekniikan tutkinto-ohjelmaa, opintosuuntanaan kestävät energiajärjestelmät. Hän on opiskellut nyt kolme vuotta ja valmistuu tänä syksynä ympäristötekniikan kandiksi.

Joona työskentelee Puhurilla kesäinsinöörinä ja hänen työtoimenkuvansa koostuu erilaisista yksittäisistä projekteista eri yritysten kanssa, sekä API-rajapinnan parissa työskentelystä. Työ on mielenkiintoista ja monipuolista ja parasta työssä on, kun pääsee työskentelemään tuulimyllyrakentamisen eri osa-alueilla.

Tuulivoima-alalle hän päätyi oman koulutuksen ja kiinnostuksen kautta. Alalle hakeutumista helpotti myös se, että Puhurilla on työmaita, jotka sijaitsevat hänen kotipaikkakunnallaan Haapavedellä. Hänellä oli jo jotakin ennakkotietoa yrityksestä ja toimialasta. Myös Joona kertoo viihtyneensä Puhurilla oikein hyvin. ”Työyhteisö on mukava ja he tulevat hyvin toimeen keskenään.” Vapaa-ajallaan Joona harrastaa aktiivisesti kuntosalia, erilaisia pallopelejä ja metsästystä.

Lue meistä lisää:

Puhuri Oy on suomalainen tuulivoimayhtiö, joka tuottaa puhdasta energiaa omistajilleen. Kehitämme, rakennamme, operoimme ja omistamme tuulipuistoja, joiden perusta on ympäristön kannalta järkevissä ratkaisuissa.